Tuinieren: tropische huisplanten om donkere, winterinterieurs op te lichten

Tuinieren: Tropische huisplanten om donkere, winterinterieurs op te lichten.

Begin je dag met Zonsopgang, een roundup van B. nieuws en meningen direct in je inbox.

Begin je dag met Zonsopgang, direct in je inbox bezorgd.

Brian Minter: Tropische huisplanten kunnen uw donkere, winterinterieurs verlichten.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder hieronder.

Brian Minter: Tropische huisplanten kunnen uw donkere, winterinterieurs verlichten.

Brian Minter: Tropische huisplanten kunnen uw donkere, winterinterieurs verlichten.

Opinie: De uitdaging is om planten te vinden die de slechte lichtkwaliteit, gebrek aan vochtigheid en algemene minder-dan-ideale binnenomstandigheden in deze tijd van het jaar kunnen verdragen.

Philodendron Birkin, met zijn pure witte nieuwe groei, is verbluffend.

Beoordelingen en aanbevelingen zijn onbevooroordeeld en producten zijn onafhankelijk geselecteerd. Postmedia kan een affiliate commissie verdienen van aankopen via links op deze pagina.

Nadat al het decor van het vakantieseizoen is weggestopt, en de kleur en warmte zijn verdwenen uit onze huizen, kunnen we vaak een beetje een teleurstelling voelen, vooral in de maand januari. Maar indoor tropische planten, met hun frisse, levendige groene bladeren, kunnen een nieuw gevoel van leven brengen in onze leefruimten die mooi die emotionele leegte zullen vullen.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

De uitdaging is het vinden van planten die de slechte lichtkwaliteit, gebrek aan vochtigheid en algemene minder-dan-ideale omstandigheden in onze huizen in deze tijd van het jaar kunnen verdragen. We kunnen toevoegen LED-groei lichten, schakelen onze verwarmingssystemen een beetje en groeperen al onze planten in de buurt van ramen, of we kunnen kiezen voor een slimmere oplossing door het selecteren van planten die vrij goed omgaan met de realiteit van de binnen winteromgevingen.

We verontschuldigen ons, maar deze video heeft gefaald om te laden.

tik hier om andere video's van ons team te zien.

Brian Minter: Tropische huisplanten kunnen uw donkere, winterinterieurs verlichten.

Een aantal lichtarme tolerante planten zijn erg populair geworden voor thuis decor. De sansevieria familie (de zogenaamde slangenplanten) heeft een aantal van de allerbeste kandidaten. Ze zijn een van de hardste van alle binnenplanten, en met zo veel nieuwe rassen die zijn geïntroduceerd in de afgelopen paar jaar, ze zijn enorm populair geworden.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

De lange, dunne, riem-achtige bladeren van S. trifasciata meten ongeveer twee inch breed en groeien tot vier voet in hoogte. Ze komen in een scala van kleuren van donkergroen en groen met gevlekte grijze patronen tot de veelbewonderde S. laurentii, een grijs-groen met romige gele strepen. Deze lange, statige rassen maken grote architectonische planten, vooral wanneer weergegeven in een even elegante pot.

Kortere rassen van sansevieria, zoals S. hahnii, hebben rozet van brede, driehoekige bladeren die kunnen groeien tot een voet in de hoogte, waardoor ze ideale tafelblad specimens. cylindrica serie zijn de hete nieuwe rassen. Hun stengels zijn rond en komen in verschillende diktes en hoogtes. Ze hebben ook een prachtige architectonische vorm, en zien er geweldig uit wanneer geplant in een klassieke cilindervormige pot.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

De Sansevieria cylindrica series zijn warme nieuwe rassen, met ronde stengels en komen in verschillende diktes en hoogtes.

Sansevieria masonianas (bekend als de walvisvin rassen) komen in vele kleuren, variërend van donkergroen en gevarieerd geel tot een mooie grijs-groen. Hun dunne, brede stengels maken hen een uniek exemplaar, maar ze kunnen een beetje moeilijker te vinden. Er zijn veel andere zeldzame rassen, waardoor sansevierias een veel-zought-nakomende familie van zeer veelzijdige planten.

Philodendrons zijn de volgende meest veerkrachtige plantenfamilie. Een van de oudste en meest bekende variëteit is Monstera deliciosa (de splitbladfilodendron). De dikke, brede, donkergroene bladeren verdragen zowel laag licht als lagere vochtigheid. Deze familie biedt ongelooflijke diversiteit met meer dan 200 verschillende soorten, plus met de huidige enorme vraag naar nieuwe rassen vele zeldzamere soorten zijn nu mainstream geworden.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Monstera deliciosa (de splitbladfilodendron) is een van de oudste en meest bekende variëteit van Philodendrons, met dikke, brede, donkergroene bladeren die zowel laag licht als lage vochtigheid verdragen.

Ongeveer de helft van alle filodendrons hebben rechtopstaande vormen, en de andere helft hebben een trailing gewoonte. Van de rechtopstaande rassen, zijn er een aantal echte opvallen in termen van huishoudelijke veerkracht. Philodendron selloum, (de lacy boom filodendron) heeft een heerlijke verspreiding gewoonte. Shangri-La heeft kleinere, kantachtige bladeren en ziet er prachtig ingesteld op een varen stand.

Twee van de meest populaire zijn P. hastatum (schadebladfilodendron) en de Red Emerald variëteit. Philodendron Birkin, met zijn pure witte nieuwe groei, is verbluffend. scandens oxycardium (beter bekend als P. cordatum), een van de oudste en bekendste vining filodendrons. Zijn kleine, dikke groene bladeren zien er prachtig uit in opknoping manden of wanneer op een cederplaat als een uniek rechtop exemplaar. Zonder twijfel, het is een van de meest veerkrachtige en langdurige filodendrons.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar je artikel gaat verder onderaan.

Ik hou ook van de zeer populaire pothos planten. Ze zijn een aantal van de meest levendige, gemakkelijk te kweken binnenplanten. Epipremnum aureum is de botanische familie, en vandaag zijn er veel nieuwere rassen. Van de zachte groene gespikkelde Satin pothos tot de groene en witte gespikkelde Marble en mijn favoriet, de pure gouden Neon pothos. Ze staan allemaal goed in onze huizen in deze tijd van het jaar, en net als Philodendron cordatum maken ze zowel grote hangende manden, evenals gepoliseerde exemplaren getraind op trellissen.

Pothos Neon is een van de meest levendige, gemakkelijk te kweken binnenplanten.

De Dracaena familie presenteert ook een aantal rassen die een mooie architectonische vorm hebben en goed opstaan in de wintermaanden. Een old-timer, Dracaena marginata, heeft de test van de tijd doorstaan. De lange, smalle, groene bladeren, met paars-rode randen omzoomd, zijn vrijwel kogelvrij. Ze verdragen laag licht, lage luchtvochtigheid en lijken zeer plaagbestendig te zijn. Ze groeien van nature hoog en slank, maar de meest interessante vormen zijn de zogenaamde bezuinigingen; de techniek van het snoeien van de hoofdstam creëert een mooie clustering van nieuw gesponsorde stengels.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Theres ook een Tricolour Dracaena die goud, rood en bronzen strepen op zijn lange, smalle bladeren heeft. Dracaena fragrans (vaak bekend als de maïsplant) heeft medium groene bladeren met een gele streep in het midden. Een zilverkleurige variëteit met een witte streep, D. sanderiana is een leuke aanvulling op deze familie. Van al deze oudere rassen, nieuwe versies zijn gefokt die veel levendiger van kleur, hebben minder problemen met blad tips bruinen en staan goed op in onze winter huishoudens. Lemon Lime, Carmen en Sunshine zijn slechts een paar van deze nieuwe dracaena rassen.

Tuinieren: Zijn zaden van vorig jaar nog steeds levensvatbaar?.

Brian Minter: Tuinieren is nog nooit populairder geweest onder jongere generaties.

Brian Minter: Voeg verse bloemen toe aan je geschenkenlijst en breng ze thuis om ook te genieten.

Zeer weinig binnenpalmen gedijen door de winter, maar als dat de look die je wilt hebben zijn er drie langzamer groeiende rassen die uitzonderlijk zijn. Howea forsteriana (de kentiapalm), Rhapis excelsa (de vrouwelijke palm) en Caryota mitis (de visstaartpalm) behoren tot de beste.

Spothiphyllum (vredeslelie), Aglaonema bescheidenum (Chinese evergreens) en Syngonium podophyllum (sarhead ranken) zijn ook goede winterse overdekte planten.

Onze overdekte groeiomstandigheden zullen in april verbeteren, wanneer onze huizen meer licht en minder behoefte aan warmte zullen hebben. Op dit moment zullen deze grote binnenplanten veel gezondheidsvoordelen en schoonheid bieden aan onze overdekte winteromgevingen.

Is er meer aan de hand van dit verhaal? We willen graag van u horen over deze of andere verhalen waarvan u denkt dat we moeten weten.

Deel dit artikel in uw sociale netwerk.

Brian Minter: Tropische huisplanten kunnen uw donkere, winterinterieurs verlichten.

Deze advertentie is nog niet geladen, maar uw artikel gaat verder onderaan.

Er was een fout, geef een geldig e-mailadres.

Als u het niet ziet, controleer dan uw spammap.

Het volgende nummer van Vancouver Sun Headline Nieuws zal binnenkort in uw postvakje staan.

We ondervonden een probleem het aanmelden van u.

modellering toont virusoverdracht trending naar beneden.

modellering toont Omicron transmissie op een neerwaartse baan Zwangere mensen nu in aanmerking voor vaccin booster shots Geannuleerde operaties, lang wachten op tests en gebrek aan gegevens leiden tot oproepen tot actie.

Vrouw geeft kind op nadat spermadonor loog over etniciteit, onderwijs.

Wetenschappers geloofden dat COVID gelekt uit Wuhan lab maar vreesde verdere discussie zou schadelijk zijn: e-mails.

Ronald McDonald House zegt dat het niemand zal uitzetten, ondanks nieuwe vaccinregel.

Postmedia is toegewijd aan het onderhouden van een levendige maar civiele forum voor discussie en moedigen alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Reacties kunnen tot een uur voor matiging duren alvorens te verschijnen op de site. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mail notificaties ingeschakeld die u nu ontvangt een e-mail als u een antwoord op uw reactie ontvangt, is er een update naar een commentaar thread die u volgt of als een gebruiker u opmerkingen volgt.

voor meer informatie en details over het aanpassen van uw.

365 Bloor Street East, Toronto, Ontario, M4W 3L4.

© 2022 Vancouver Sun, een divisie van Postmedia Network Inc. Ongeautoriseerde distributie, transmissie of republikatie strikt verboden.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw inhoud (inclusief advertenties) te personaliseren en laat ons toe om ons verkeer te analyseren.

Door onze site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met onze.

Hij komt uit het uiterste zuiden van het Japanse eiland Kyushu, en de Ryukyu eilanden, waaronder Okinawa en Iriomote zich bevinden.

De bladeren worden daken van gemaakt, en ook weefsels (bijv.

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Terwijl de planten die het meest verwant zijn aan de kokosnoot werden gevonden in Noordwest Zuid-Amerika, was de kokosnoot voor Columbus slechts bekend op een klein deel van de Pacifische kust en helemaal niet op de Atlantische kust van Zuid- of Midden-Amerika. Als laatste raden wij voor de kamer de Maurelli aan, de Rode Bananenplant. Met zijn prachtige vedervormige bladeren en zijn imposante stam die aan de bovenkant groen is en onderaan kringen krijgt, is hij een pronkwerk en geeft elke plek waar hij komt te staan het gevoel van de tropen van Australië. Of vanwege de vruchten, de heerlijke dadels van de dadelpalm, of de lekkere voedzame kokosnoten van de kokospalm, en meer soorten met vruchten.

Dit is onze meest verkochte palmboom, en dat is niet zonder reden!.

Agaves, net als de Yucca geven een woestijnlook aan de tuin. Deze palmbomen zijn gedateerd te hebben geleefd tijdens de Kretenzische periode. Dat is geweldig nieuws, want dat betekent dat we de tropen in onze eigen tuin kunnen halen!. Ook kan de persoon dan hulp of informatie bieden wanneer dit nodig is.

Die persoon zorgt ervoor een hoogwaardig product in te kopen, wat meestal iets meer kost, maar dan heeft het een grotere kans om mooi te blijven, te overleven en groot te worden.

Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Bij sommige soorten hebben mensen de stam bewerkt door de buitenste laag eraf te halen waardoor ze allerlei gladde lagen laten zien die elkaar gedeeltelijk overdekken. Wanneer opgegroeid buiten een kas, is deze palm bestendig tegen 17 graden vorst! Dus hij kan de Nederlandse winters makkelijk hebben, tenzij we een vlaag van echt Siberische kou krijgen, maar dat gebeurt zelden. Bananenplanten zijn er in veel soorten, en krijgen vaak hele grote ovale hangbladeren die een echte jungle-look geven. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Anderen zochten ook: trachycarpus fortunei.

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen.

Aan deze takken zitten bladeren, maar het verschilt per palmboomsoort hoe deze eraan vastzitten en hoe ze eruitzien. Uiteindelijk krijgt deze palm een dikke stam, en hij kan zeer hoog worden. Trachycarpus wagnerianus Frosty - stam 30-40 cm - totale hoogte 120-140 cm - pot Ø 35 cm - Palmen - MyPalmShop. Dit is een palm met schitterend zilverblauwe bladeren die diep ingesneden zijn. Palmen met Palm Focus, Olijfbomen met Olive Focus en andere soorten met Ultra Focus. China of Korea inkopen die bijna niets hebben meegemaakt, alleen maar plezierige temperaturen, en die in Nederland niet veel kunnen verdragen.

U wilt graag een palmboom of palmbomen plaatsen in uw tuin, om een echte tropische look te krijgen.

Meer dan tweederde van palmbomen leeft in tropische wouden.

een Trachycarpus is in verhouding wat duurder dan een Canarische dadelpalm, omdat hij langzamer groeit. Deze zijn extra interessant vanwege hun sterkte, hun verdraagzaamheid van temperatuur, hun uiterlijk, hun vrucht, en de nuttige eigenschappen die ze hebben. U bent geìnteresseerd in het kopen van een palmboom voor uw tuin of kamer. Voor de extra gedetailleerde informatie raden wij u aan om in onze encyclopedie te kijken. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Ook worden tandenstokers van de wortels gemaakt. In de zomer zou hij ook buiten kunnen staan.

Of wat dacht u van de winterharde Sempervivum (foto), een vetplantje die niet stuk te krijgen is en steeds uitloopt.

Hij mag 's winters absoluut niet te nat staan. De plant is verkrijgbaar in verschillende potmaten en hoogtes. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Een volwassen Phoenix canariensis ziet er zeer imposant uit, en wordt veel toegepast bij toeristenplekken om een omgeving indrukwekkend te maken. Hij is geschikt om bijvoorbeeld gebruikt te worden als kamerplant in woningen en kantoren. Winterharde Palmboom Trachycarpus Fortunei tot -18 met een stam van 60-80 cm totale hoogte 160 cm.

Deze geweldige palm is eigenlijk de koning onder de palmbomen.

Dan de kokosnoten zelf! De schaal wordt gebruikt om stevige materialen van te maken, en zelfs kokospotgrond! Het vruchtvlees en kokossap kent vele toepassingen in de keuken. We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling. Er is eigenlijk maar één soort Areca. Plant in a Box - Chamaerops Humilis - Europese Waaierpalm - Winterhard - Tuinplant - Pot 21cm -Hoogte 60-70cm. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. De kokosnoot is grotendeels aangepast aan de tropen, en wordt geassocieerd met de kust en dus met land in de buurt van de zeespiegel. Kenmerkend voor de plant is de lange houdbaarheid en de smalle puntige bladeren.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost palmboom informatie

Winterharde plamboom - Trachycarpus fortunei 130cm.

We bieden verschillende opties aan voor het bezorgen of ophalen van je bestelling.

Er zijn namelijk meer planten met een typisch tropische look die geschikt zijn voor ons winterklimaat. Er zijn nog veel meer soorten planten die helpen de tuin een Mediterrane sfeer te geven, zoals de Passiebloem, die graag klimt en superbijzondere bloemen krijgt, en uitendelijk ook passievruchten die heel lekker zijn. Trachycarpus Fortunei 20 - 30 cm stamhoogte. Bezorging dezelfde dag, 's avonds of in het weekend. Plant in a Box - Chamaerops 'Vulcano' - Winterhard - Dwergpalm - Tuinplant - Pot 19 cm - Hoogte 35-45cm. Dat heeft natuurlijk goede redenen.

Trachycarpus fortunei - stam 40-50 cm - totale hoogte 150-170 cm - pot Ø 36 cm - Palmen - MyPalmShop.

Deze palm groeit redelijk langzaam, maar bloeit al op jonge leeftijd. Uit welk land een palmboom komt, en hoe hij daar is opgekweekt bepaalt veel hoe sterk hij is. Staat uw palmboom buiten en gaat het zwaar vriezen? Wanneer de temperatuur daalt onder -15 graden, moet hij beschermd worden. Hij kleedt elke tuin waarin hij geplaatst wordt heel mooi sierlijk aan.

We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen.

Eenmaal in bloei hangen ontelbare creme-kleurige bloemen aan meterslange takken omlaag. Zorg ervoor dat de palm zo weinig mogelijk wind ervaart. vanaf 10 graden Celsius regelmatig water nodig. Hij komt tegenwoordig in veel tropische en subtropische gebieden over heel de wereld voor en is een zeer populaire kamerplant geworden. Deze concentratie van de productie in één regio doet niets af aan het feit dat de kokosnoot in alle delen van de tropen bekend en belangrijk is.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen