Calathea crocata: how to grow and care for emerald flame calathea

Calathea Crocata: How To Grow and Care for Emerald Flame Calathea.

Calathea Crocata: How To Grow and Care for Emerald Flame Calathea.

Voordat de Bangles ons met hun hit single genaden, was er nog een eeuwige vlam die huizen sierde over de hele wereld:.

verdiende zijn gebruikelijke naam aan de prachtige, langdurige bloemen die het in de zomer sieren.

Echter, het is ook een soort gebedsplant, vouwen haar bladeren op in de avond.

Een eeuwigdurend lid van de Calathea familie Marantaceae, Eternal Flame werd aanvankelijk ontdekt in Brazilië terug in 1875 tijdens een botanische expeditie en terug gebracht met ongeveer 280 andere exemplaren.

Snel vooruit een slechts 100 jaar, en tuin ontsnapten hebben zich verspreid door Midden-en Zuid-Amerika, zelfs verschijnend in Hawaï!.

Ondanks een onverdiende reputatie van een problematische plant buiten, deze zijn ongelooflijk gemakkelijk te verzorgen voor zodra je de basis kent, waardoor ze een uitstekende aanvulling op bijna elk huis.

Dit zijn niet de grootste planten die er zijn, wat een van hun belangrijkste voordelen blijkt te zijn.

Met een volwassen hoogte van 32 inch en een smalle breedte, kunnen de planten gemakkelijk worden gegroepeerd in kleine gebieden of geplaatst op smalle planken.

Een centrale stam ondersteunt aantrekkelijke, licht gerimpelde metallic donkergroen blad dat paars tot bruine tinten aan de onderkant heeft.

Zoals met alle Calathea's en gebedsplanten, laat de eeuwige vlammen's morgens open en sluit's nachts om energieproductie te maken en efficiënter te gebruiken.

Het blad heeft niet de opvallende bladpatronen zoals andere.

Natuurlijk, dit is de ware glorie van een eeuwige vlam.

De plant bloemen aan en uit gedurende de lente en zomer, met bloeien duurde 2 tot 3 maanden.

De heldergele tot oranje buisvormige schubben meestal verbergen rood tot rozenkleurige sefalen.

Het is ook mogelijk om een andere bloeiperiode te forceren midden augustus met behulp van een grote zwarte polytheenzak gedurende 14 uur per dag om langere nachten te simuleren.

Stop met het gebruik van de zak wanneer je knoppen ziet vormen.

Helder, indirect zonlicht is het beste voor deze Calathea plant, inclusief gedolleerd zonlicht.

Direct zonlicht gedurende meer dan 2 uur per dag (in de ochtend of de avond) zal leiden tot vervagen en mogelijk verschroeien van de bladeren.

Evenzo, te weinig licht of schaduw kan de bloei belemmeren.

Na aanpassing aan de regenwoud jungle vloer, deze planten absoluut houden van hoge vochtigheid.

Richt op een hoge vochtigheidsgraad van 60 tot 85%.

Vermijd mist de plant, en in plaats daarvan, augment met behulp van een bevochtiger of kiezelbak.

Terwijl het mogelijk is om eeuwige vlam buiten te groeien in USDA winterhardheid zones 8 tot 12, moet je een koud frame gebruiken of tunnel groeien om het te beschermen wanneer de temperatuur dreigt te dalen onder 55° graden Fahrenheit.

Binnen, het ideale temperatuurbereik is 65 tot 85° graden Fahrenheit.

Alles onder 60° graden Fahrenheit zal de plant benadrukken, terwijl temperaturen boven 85° graden Fahrenheit kan uitdrogen of zelfs verschroeien.

U moet ook voorkomen dat de plant bloot te stellen aan tochten of andere plotselinge temperatuurverschuivingen.

Deze plant is uiterst gevoelig voor leidingwater, overwatering (die leidt tot wortelrot) en koude temperaturen, dus alleen water met gedestilleerd water of natuurlijk regenwater bij kamertemperatuur.

Met behulp van de week-en-droge methode, test de grond met uw vinger op droogheid en water wanneer het droog 1 tot 2 inch omlaag.

Eeuwige vlammen vereisen niet veel voedsel om helder te blijven branden.

Als algemene regel is een uitgebalanceerde vloeibare huisplantmeststof die door de helft wordt verdund en maandelijks wordt toegepast gedurende de lente en zomer perfect.

Zorg er gewoon voor dat u stopt met vloeibare meststof in de herfst en wintermaanden terwijl de planten slapen.

De basisregel voor deze calathea is het gebruik van goed drainerende, vruchtbare grond.

Je zou een potmix kunnen krijgen ontworpen voor calathea's of maranta's.

Als alternatief kan een algemene bloemgrond (zoals Miracle-Gro) of organische compost met ongeveer 25% turfmos en wat perliet of grof zand wonderen verrichten.

Een uitstekende keuze voor een bodemvrije mix is om 50% coco coir en 10% procent elk van geactiveerde houtskool, fijn puimsteen, perliet, vermiculiet, en worm gietstukken te nemen.

Deze laatste keuze is vooral nuttig omdat de worm gietstukken vitale voedingsstoffen bieden terwijl de houtskool helpt bij het verwijderen van toxinen links door meststoffen en kraanwater.

Aangezien deze gebedsplanten geneigd zijn klein te blijven, hoeft u niet zo vaak te verpotten.

Controleer jaarlijks op tekenen van wortelbinding (zoals wortels die door de afvoergaten gluren).

Als niet wortelgebonden, verzilvert om de twee jaar om de grond te vervangen.

Late lente tot vroege zomer is een ideale tijd, omdat de plant sneller zal herstellen.

Deze planten praktisch voor zichzelf zorgen zodra je ze de juiste omstandigheden geeft.

Echter, je kan soms nodig hebben om beschadigde of zieke bladeren weg te snoeien, snipperen waar het blad de steel ontmoet. Veeg bladeren met een vochtige doek helpt stof en ongedierte uit de bladeren te verwijderen.

Hoewel het dit seizoen geen nieuwe groei aanmoedigt, geven sommige kwekers de voorkeur aan doodhoofd aan de basis van de bloempiek, bewerend dat het het volgende jaar voller bloeit.

Eeuwige vlam wordt het best gepropageerd door verdeling tijdens het verpotten.

Deze tropische planten zijn ongelooflijk koud intolerant en zullen schade oplopen bij temperaturen onder 55° graden Fahrenheit.

Ze hebben ook een lage tolerantie voor direct zonlicht, droogte en lage vochtigheid.

Mealybugs en spinnenmijt zijn de twee meest voorkomende ongedierte.

Ondanks het algemeen resistent zijn tegen ziekte, schimmelinfecties zijn niet ongewoon vanwege de hogere vochtigheid vooral als je geniet van het missen van uw planten.

Een van de beste aspecten van deze specifieke calatea is dat zijn volledig veilig en niet-toxisch voor zowel mensen als huisdieren, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken als sommige kleine handen (of poten) te dicht bij.

Door hun gebrek aan gevoeligheid, zijn deze planten perfect voor tafels, planken en beschutte vensterbanken.

Groeien ze op hun eigen of groep met vergelijkbare vochtigheid-liefhebbende planten voor een display dat bloemen gedurende het hele groeiseizoen.

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel te bieden voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en koppeling aan Amazon.

(Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe ziet een palmboom er van de binnenkant uit.

Palmen houden het liefst van een plaats beschut tegen veel wind. Trachycarpus fortunei ( winterharde palmboom). De palm heeft een flinke bladerbos, maar deze is nu gaan hangen. Er is geen palm taaier dan deze palmboom. Is deze vrees gegrond of is er nog hoop en moeten we geduld hebben. Dit klimaatdoek neemt geen water op en ademt zodat de kern van de palm droog blijft. Afgelopen maand was het koud in Nederland.

uw palmboom in de volle grond plant en 2 tot 4 zakjes Teeninga Palmen voedingsgrond mengt met de grond eromheen, dan hoeft u nooit meer wat aan de grond te doen (mits de wortels van de palmboom niet gehinderd worden).

Afhankelijk van de soort kunt u een palm gerust om de 8 weken een kleine gift mest toedienen. Hallo, wij zouden graag een palm verplaatsen van volle grond naar een pot, kan dit deze tijd van het jaar nog gebeuren en waar moeten wij rekening mee houden?. Wist je dat de palm bijvoorbeeld in Indonesie voor meerdere doelen word gebruikt?. Wat sommige mensen niet weten is dat wanneer de oudere Trachycarpus Fortunei op een plek staat waar het nooit kouder zal worden dan -10°C, hij een kale stam kan krijgen.

Dit is omdat de winterharde palm moet kunnen blijven ademen.

De voorwaarde is wel dat de palm goed droog moet staan en de vorst natuurlijk niet te lang moet gaan aanhouden. Maakt voor de groei van de palm verder niets uit. Staat de palm in de volle grond dan terug houdend zijn met voeding geven. Eerste gift in April, de 2e in Juli. Te veel warmte gecombineerd met felle zonneschijn kan namelijk tot verbranding van bepaalde delen en uitdroging van de gehele palm leiden. Dit kan wel het geval zijn met normale kunstmest indien teveel gegeven wordt, dan verbranden de haarwortels. Een optie is om Palma Forte aan uw palm te geven, dit is een prima middel om het wortelgestel versnelt te ontwikkelen.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost palmboom verzorging

Ja dat kan wel, maar ideaal is het niet.

Ook qua zon houden de palmen het liefst van zon/halfscahduw.

Probeer de plant zo lang mogelijk buiten te houden en als de temperatuur echt naar beneden gaat dan pas overwinteren. U kunt de bladeren verwijderen wanneer het blad helemaal bruin/geel of lelijk geworden is. In een pot dan minder snel verpotten naar een grotere pot. Het is ook mogelijk u palm in dezelfde pot terug te zetten. Dit houdt in dat ze allemaal temperaturen rond het vriespunt kunnen overleven, omdat ze de kou gewend zijn.

De Trachycarpus fortunei groeit het best op een beschutte plek  in de halfschaduw of de volle zon.

Gebrek aan water uit zich in het slap hangen van de bladeren, in bladval of in het geel worden van het blad. 'Hè, maar palmbomen staan toch in de woestijn ?'. Schimmels krijgen hun kans als het groeipunt beschadigd raakt. In de winter heeft de plant hiervan nog bescherming tegen de koude. Belangrijk hierbij is dat er voldoende gaten onderin de pot zitten voor de afwatering. Hallo allen, ik heb al 7 jaar 2 trachycarpus bomen in mijn tuin staan die dit jaar voor het eerst vruchten bogon te geven. U kunt ze eventueel extra water geven in combinatie met Palma Forte (2 ml op 1 ltr water mengen). Vaak is dit om de vier a vijf jaar.

Wat kan ik het beste met vooral de trossen besjes doen.

Kan een palm in een donkere kelder overwinteren ? Staat nu in een pot wil hem volgend jaar in de volle grond zetten wat is hier het beste jaargetijde voor ?. Ook krijgt de palm een extra groeispurt als hij in het voorjaar gesnoeid wordt. Heeft u uw winterharde palm buiten in een pot staan? U kunt dan uw Trachycarpus fortunei in de winter beschermen door de voet van de palm te bedekken met stro en daarna met jute omwikkelen. Na eind september GEEN mest meer toedienen. Palmen worden op latere leeftijd dan ook niet dikker. Jazeker, kunt u gewoon afknippen bij de stam. Om de groei van de wortels te bespoedigen kunt u de palm vanaf het voorjaar tot einde zomer Palma Forte geven als extra bemesting. de buitenste rand van de bladeren hangt nu een beetje en qua kleur is de palm niet meer zo mooi groen. Zeer waarschijnlijk de bemeste tuinaarde.

Deze meststoffen zijn ook niet schadelijk voor de wortels.

Op tijd bewateren en genoeg en niet teveel is ook belangrijk. Zo stimuleert u de groei van de palmboom (dat is niet erg, zo is zijn groei wijze). Het gevaar zit hem in de eerste half jaar, daarna gaan ze het wel redden met de nodige zorg. © 1999 - 2022 Palmexpert bomen- en plantencentrum - Giethmen.

Het is aan te raden, uit voorzorg, in de maanden Oktober/November en aan het begin van de lente het groeipunt te bespuiten met een middel tegen schimmel, zoals Sulphon of Baycor en Rosacur.

In principe zou de winterharde palm overal kunnen staan mits de grond goed gedraineerd is. Hiervoor zijn diversen middelen te koop zoals fungicide op basis van koperoxychloride van bijvoorbeeld Baycor of Sulphon. Palmboom verzorging | Tips onderhoud en snoeien palmbomen | Palmexpert. ontwikkeld, welke uitermate geschikt is om te gebruiken van het planten van palmbomen en exoten in de volle grond of in plantenbak. Het is nu zeker verijst om ijzer te geven aan uw palmboom. 1 van de bomen zijn de takken na 2 maanden zeer snel uitgedroogd en lijken ze nu wel alsof ze verbrand zijn. De binnenkant van de palm stam, heeft geen jaar ringen zoals andere bomen maar kleine draadjes. In de volle grond wordt het snel een grote palm.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen